dimecres, 8 d’agost del 2018

Camino Primitivo. Etapa 3. Pola de Allande - Castro. 45 km.

Etapa 3 superada. I alto de Palo assolit. Ja estem a l'últim Concello abans d'entrar a Galícia.

Avui ha estat una etapa relativament curta, però suposava molt de desnivell. Hem sortit ben aviat de Pola per a pujar l'Alto de Palo (sempre hi havia arribat des d'Hospitales, però aquesta vegada ha estat des de baix).

Què suposa l'Alto de Palo? Són 600 metres de desnivell positiu, els últims 300 en 2,5 km.

La pujada és, realment, més bonica que no pas per Hospitales. I no és tampoc exageradament més exigent.

Hem aconseguit arribar al Palo en 2 hores...amb molt bon ritme.

I un cop assolit, baixada cap a Berducedo, passant pel poble fantasma de Montefurado, i per la petita vila de Lago.

A Berducedo, segon esmorzar i prop de mitja etapa.

Descans de 20-25 minuts i sant-tornem-hi.

Ens venia un tram de poc més de 4 km fins a La Mesa (on han fet un súper alberg, que és bonic però trenca amb la bellesa de l'"aldea".

Arribats a aquest punt, ja ens queda menys de la meitat de l'etapa. Pujada a Buspol, i..baixada a l'embalse de Salime (amb un regal sorpresa d'1,6 km).

Allà hem començat a notar el cansament del dia, però només ens quedaven 11 km; en el primer dels quals hem parat a fer un beure,  sobretot per agafar forces per a la pujada a Grandas.

A Grandas hem dinat un entrepà, i últim tram de 5,5 km fins  Castro, on ja hem arribat, estem descansant, i mentalitzant-nos per a l'etapa de demà.

Com sempre, unes quantes fotos.

4 comentaris:

  1. Àngels D
    M'agradaria tenir una dècima part de la teva energia.Que bonic el bosc de pi roig amb les falgueres. El teu amic menjant-se un gelat posa cara d'estar a la gloria.Em canso només de pensar en els quilòmetres que fas cada dia, en Manjel diu que estàs boig i jo afegeixo que ets un boig encantador.😘😘😘😘👍👍👍👍

    ResponElimina
  2. Realment les fotos són molt boniques i enganyen molt!! Sembla que tot plegat no pugi tant com expliques...Per cert!! No has gosat ni fer foto de l'alberg,no?
    Digues-li al Roque que es mereix aquest gelat i molts més. Nosaltres avui menjarem truita amb les patates del seu hort!!
    Petons per tots!!

    ResponElimina
  3. Totalment d'acord amb l'Angels. Un paisatge espectacular. M'encanta la foto en la que esteu la Paqui i tu d'esquenes. De gran, vull ser com tu.
    Petons per a tots tres.

    ResponElimina
  4. Les pujades i les baixades fan bonic el recorregut, perque per veure bones vistes es recompensa amb una agradable baixada.....pero no com la d'avui.

    ResponElimina